Banko Wesley Methodist Preparatory School

Sponsoren/Enthousiastelingen gezocht!!

Zoals jullie, diegenen die mij een beetje volgen, wellicht al hebben opgemerkt zetten Moon&Star Guesthouse en ik ons (náást de stichting 'Over grenzen voor Ghana') in voor de Methodist school in Banko.
Op deze school zijn kindjes vanaf ongeveer 2 jaar welkom. De school bestaat nog niet zo lang en groeit met de leerlingen mee. Vanaf komend schooljaar heeft de school naast de creche, 4 klassen. Twee kleuterklassen en dan basisschool 1 en 2.

Helaas is het op vele scholen in Ghana nog heel normaal dat de leerlingen geslagen worden met een stok, ze worden uitgescholden en uitgelachen wanneer ze een antwoord niet weten. En er wordt heel vaak gezegd dat de kinderen eigenwijs zijn en niet willen leren. Maar naar het leer niveau per kind wordt niet gekeken.
Inmiddels heeft de overheid lijfstraffen verboden, maar helaas betekent dat niet dat het niet meer gebeurd.

Wij hebben niet de illusie dat we heel Ghana kunnen veranderen maar we kunnen wel ergens beginnen en daarom zetten we ons zo in voor de Methodist school te Banko.
We geloven dat deze school een unieke school kan worden in onze regio.
Een school waar de leerling centraal staat, waar gekeken wordt naar het niveau per leerling, waar tijd is voor elke leerling en waar leerlingen níet uitgelachen, afgekraakt en geslagen worden.

Met behulp van sponsorgelden is er het afgelopen jaar al veel gerealiseerd. Er is een nieuw lokaal bijgebouwd, er zijn nieuwe bureaus aangeschaft en de schoolborden zijn nu zwart. En sinds vorig academisch jaar plaatst Moon&Star guesthouse vrijwilligers op de Methodist school.

We zien dat het nu tijd is om ons actief in te gaan zetten voor de kwaliteit van het onderwijs. We hebben een ambitieus maar zeker haalbaar plan.
Afgelopen semester hebben we al een workshop georganiseerd met als doel de kennis van de leraren te vergroten op het gebied van concentratie vermogen van de leerlingen en hoe leerlingen gemotiveerd kunnen worden in plaats van straffen.
Maar er zijn leraren nodig die goed geschoold zijn en begaan met de leerlingen, met name ook een goede hoofdmeester die zijn staf kan aansturen.
Drie leraren hebben ontslag genomen(hoofdmeester gaat met pensioen en 2 anderen gaan verder met hun eigen studie).
Oftewel nu is onze kans daar!

Het plan is om 2 jaar lang de salarissen van de leraren aan te vullen tot een beter niveau, waardoor we betere leraren in dienst kunnen nemen. Deze leraren krijgen workshops en in house trainingen aangeboden met als doel de unieke school te creëren zoals hierboven beschreven.
Wanneer het niveau van de school stijgt, stijgt het aantal leerlingen . Ook Ghanese ouders willen het beste voor hun kinderen. Uiteindelijk kunnen de salarissen dan betaald worden van het schoolgeld.

Natuurlijk houden we het project nauwlettend in de gaten. En op deze plek zullen we regelmatig updates plaatsen.
Om dit plan te laten slagen is er €1800,= nodig.
We zijn op zoek naar mensen die dit doel, uniek onderwijs, een warm hart toedragen!
Een eenmalige donatie zou super zijn! Maar wellicht zijn er ook mensen (bv met kinderen) die zouden willen helpen met geld inzamelen. We willen graag geld inzamelen door stroopwafels te verkopen. Er is een leverancier die stroopwafels levert aan goede doelen. Afgelopen jaar is erop deze manier €700,= opgehaald, waardoor het nieuwe klaslokaal afgemaakt kon worden!

Wil je helpen?? Stuur ons een mail (moonandstarguesthouse@hotmail.com) of een persoonlijk bericht op Facebook.

Onze nieuwsbrieven:
Het jaar 2017 in beeld

Privacy