Ghana is een prachtig land gelegen aan de kust van West-Afrika. 
De bevolking van Ghana is erg vriendelijk en gastvrij. Politiek gezien is het land al jaren democratisch en stabiel, de Ghanezen zijn hier erg trots op en dat maakt het land veilig om door heen te reizen.

Wel is het handig om een goede reisgids aan te schaffen, zoals 'Ervaar Ghana' voor leuke bestemmingen en/of de Bradt guide(Moon&Star blz 396) voor praktische informatie.
Je kan zonder begeleiding met lokaal vervoer te reizen, zoals gezegd de bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Houdt er echter wel rekening mee dat reizen met lokaal vervoer erg tijdrovend kan zijn, wat op papier kleine afstanden zijn en lijken zijn soms erg uitdagend met name door slechte wegen en aansluitingen.

Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze expertise op gebied van Travel&Tours. Moon&Star kan een onbezorgde onvergetelijke reis voor je organiseren.

Het klimaat in Ghana is tropisch, de temperatuur stijgt bijna dagelijks tot 30 graden. 's Avonds koelt het over het algemeen wat af. Van april tot oktober is het regentijd, normaal gesproken valt de meeste regen in mei en juni.

De officiële taal van Ghana is Engels, maar er wordt vooral veel in lokale taal gesproken. Er zijn zo'n 75 verschillende talen en dialecten, maar de meest gesproken taal is Twi.

Het land heeft een mooie kustlijn met veel bezienswaardigheden, zoals de slavenforten en Kakum national park.

In het oosten van Ghana vind je Lake Volta, één van de grootste stuwmeren van Afrika. Ook zijn er mooie watervallen zoals de Wli Falls en de hoogste berg van Ghana.

Kumasi is de tweede stad van Ghana en ligt in het Ashanti gebied. Kumasi is een drukke stad waar meer dan een miljoen mensen wonen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals de Kejetia markt, de grootste markt van West Afrika en het National cultural centre waar het wat minder hectisch is.

In de provincie Brong Ahafo kan je het heilige apendorp Boabeng Fiema, de Kintampo falls en Nkoranza bezoeken.

Wil je olifanten en ander wild zien? Dan reis je naar Mole National park in het noorden van Ghana.

Vanaf Tamale kan je nog een stukje verder naar het noorden. En Karimenga, Sirigu en bv de Tengzug Hills bezoeken
Privacy verklaring