"Over grenzen voor Ghana" is een stichting die werkzaam is in het plaatsje Banko en omgeving. Stichting "Over grenzen voor Ghana" is opgericht door Anja van der Valk. In 2001 kwam zij voor het eerst in aanraking met Banko door vrijwilligerswerk.

"Over grenzen voor Ghana" heeft vele projecten in en rond Banko. Zo is er een Children's home, een kliniek en kraamkliniek, een Senior Highschool en diverse waterprojecten.

Ook ondersteunen we de Primary schools en Junior Highschools in Banko en omgeving. We hebben een aantal veelbelovende, maar zeer arme, studenten onder onze hoede. Evenals een aantal gezinnen. Deze gezinnen ondersteunen we financieel, door ze bv zorgverzekering te bieden, maar we spelen ook een grote adviesrol.

Helaas komen we ook vaak in aanraking met schrijnende, urgente gevallen, denk aan ernstig zieke kinderen zonder zorgverzekering, of de verzekering dekt de kosten niet. In deze gevallen proberen we een helpende hand te bieden.

Op deze pagina vind je regelmatig nieuwtjes en updates.

Wil je een poosje naar Banko komen om vrijwilligerswerk te doen?
Neem contact op met Patricia Zoer, mede-eigenaar van Moon&Star Guesthouse, contactpersoon en vrijwilliger voor 'Over grenzen voor Ghana' in Banko.

Privacy verklaring